G-meeting #1

У студії появилася нова традиція – Корисних та смачних посиденьок за обговоренням важливого.
так  18/03 ми говорили про:
  • збалансування розбалансованого режиму харчування
  • режим: спорт – їжа
  • секрети сушки

ось маленький екскурс нашої суботньої зустрічі за штруделем з вівсяного борошна та отримані корисні звички:

– ранок починати з тонізуючого імбирно- медового напою з лимоном.

– цукор?! у нас є стевій.

– олія – це не тільки соняшникова чи оливкова
– цінніть кожного прийому їжі.
– поряд із вкусняшками на тарілці лежать вітаміно-С-вмісні овочі та фрукти
– цінити сон
  • про стевій можете прогуглити, там усе правда. тільки от, якщо ви надумали боротися зі солодкою залежністю, то це не варіант.
спочатку потрібно розібратися, чому ви не можете прожити й дня без вкусняшки: можливо у вас реально дефіцит вуглеводів і організм на грані гіпоглікемічного стану, до того, ви фізично та морально виснажені з хронічним недосипанням.
займаєтесь спочатку нормалізацією вище описаного, якщо слабкість залишається,- йти проти себе заборонено, тому ось, маєте сніданок перед ранковим тренуванням, або вуглеводне вікно після вечірнього тренування, стевій та рятівник – вітамін С з клітковиною у вигляді фруктів чи овочів.
  • їсти – це мистецтво, ціла культура.
особисто я противниця перекусів, нема такого! чи то печенько, чи то курячий стейк, організм реагує одиноковою хімічною реакцією, яка запускається ще до того, як їжа потрапить в шлунок.
варто цінити його роботу, інакше він починає працювати проти нас.
я не говорю про режим, 5ти разове харчування, оскільки сама не маю такої можливості, і знаю, що більшість з вас такі ж самі))
але допомогти та попередити проблеми з ШКТ можна.
це, наприклад, підготувати шлунок до стресового дня, поснідавши обволікаючою вівсяною кашою, або взяти її з собою, в перервах між біганиною залити її кип’яточком, почекати 15 хв і прекрасно перекусити ( це не поїсти, а власне перекусити, для збереження здорової слизової шлунка та профілактика застою жовчних кислот )
або вживати обволікаючі медичні препарати.
тепер. чому це мистецтво. бо це користь та насолода. не треба їсти багато та часто, так само, як не можна напхатися порцією гречки з курячою грудинкою і заспокоїти себе, що все правильно та дієтично…після цілого дня голодовки з перекусами у вигляді кави. ага…та, і творожок пред сном. просто мегавітамінна та суперпоживна бомба.
розчарую. все не так просто. щоб ваш метаболізм правильно працював, а ви гарно виглядали, треба:
– виділити час, тобто сказати собі, все – я їм. ( ваш мозок такий ” фух, можна відпочити й попрацювати трішки на себе” нехай це навіть будуть тих 10-15 хв, але вони мають бути)
– порція має бути не великою, а цінною. такою, яка збудить кожну клітинку органів травлення. ( це приправи, це трави, це різноманітність овочів чи фруктів, це використання різних рослинних олій)
  • як їсти, коли тренуємось і коли відпочиваємо.
– перед ранковим тренуванням сніданок на 10% складається із швидких вуглеводів ( маю на увазі мед, сухофрукти, фітнес батончик чи навіть шоколад ) те ж саме можна собі дозволити після вечірнього тренування в перші 20 хв.
пояснюю, бо аж бачу ваш вираз після прочитаного. для збереження глікемічної рівноваги вашого організму. тренуючись вранці, ви маєте пам’ятати, що попереду цілий день, який ви не пролежите на дивані. тренування має запустити обмінний процес, а не виснажити організм. ввечері: думаю здогадалися, щоб м’язики, які ви розробляли не почали перетравлюватись, аби мати силу дойти додому.
– до післяобідніх тренувань готуємось за 1,5 год. і наша тарілка виглядає так:
40% складні вуглеводи
30% протеїни
30% клітковина
– дні без тренувань проходять з меншою кількістю вуглеводів.
сніданок можна залишити без змін.
схема обіду:
45% протеїни
35% клітковина
20% складні вуглеводи
вечеря:
протеїни (перевагу надаєм сироватковому) + клітковина
  • секрети сушки залишаться секретами. а загалом, просто нічого не ускладнюйте і добре спіть.
обтяжливі думки ми маємо схильність залишати на потім, що в даному випадку глупо й непотрібно.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *